Palvelut ja hinnasto

Hoidan pääasiallisesti yksityishenkilöiden riita-, rikos- ja hallintoasioita. Esimerkiksi oikeudenkäynnit, ositus, pesänselvitys, perinnönjako ja perunkirjoitus.

Olen Helsingin yliopiston työelämäprofessori ja dosentti, laadin toimeksiannosta asiantuntijalausuntoja ja -selvityksiä rikos- ja prosessioikeuden alalla.

Laadin asiakirjoja: testamentti, avioehtosopimus, perukirja, edunvalvontavaltuutus jne. Sivustolla on lista minun ja toimiston aiempien asianajajien hoitamista tapauksista, jotka on julkaistu oikeusministeriön ylläpitämässä Finlex-tietokannassa tai muussa kokoelmassa.

En enää hoida lainkaan maahanmuuttoon ja karkotuksiin liittyviä toimeksiantoja enkä myökään lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen tai huostanottoon liittyviä asioita.

Tuntihinnat (sis. alv 24%) 2.1.2024

Tavanomaiset toimeksiannot 310 € / h (= 250 €/h + alv)
Erityisasiantuntemusta tai -kokemusta vaativat taikka tavanomaista vastuullisemmat toimeksiannot, erityisen kiireelliset toimenpiteet 322,40 – 384,4 € / h

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Mikäli ensimmäinen puhelinneuvottelu tai alustava sähköpostikirjeenvaihto ei johda toimeksiantoon, siitä ei peritä erikseen palkkiota.

Oikeusturvavakuutus kattaa yleensä yksityishenkilöiden ja yritysten riita-asiat ja rikosasioissa asianomistajan oikeudenkäyntikulut omavastuuta lukuun ottamatta. Jos vakuutusta ei ole, yksityishenkilöllä on usein tuomioistuinasioissa mahdollisuus saada julkista oikeusapua valtion maksaessa palkkion osaksi tai kokonaan. Hoidan kuitenkin julkisella oikeusavulla toimeksiantoja vain rajoitetusti ja lähinnä vain pääkaupunkiseudulla.

Laskutus perustuu toimeksiannon hoitamiseen käytettyyn aikaan. Yksittäisistä puhelinneuvotteluista ja muista pienistä toimenpiteistä veloitetaan vähintään 12 minuutin (0,2 tunnin) aikaveloitus.

Perusmuotoisen avioehtosopimuksen tai yksinkertaisen testamentin laatiminen ja todistaminen neuvotteluineen ei vie yleensä enempää kuin 1 - 1,5 tunnin työn. Lisäksi maistraatti perii avioehtosopimuksen rekisteröinnistä erillisen maksun. Mikäli laadittava asiakirja on tavanomaista työläämpi toimeksiannosta laskutetaan edellä mainitun tuntitaksan mukaisesti koko toimeksiantoon käytetyltä ajalta.

Viranomaisten perimät maksut ja muut kulut laskutan erikseen. Esim. matkakuluista autolla veloitus on 0,71 €/km (0,57 € + alv) ja tavanomaista suuremmista tulostus- ja kopiointikuluista 0,37 €/mustavalkosivu.

 

 

Asianajotoimisto Fredman & Månsson

Asianajotoimisto Fredman & Månssonin omistaa asianajaja, varatuomari, OTT Markku Fredman.

Verkkolaskutusosoite:

  • OVT-tunnus 003707398082
    Operaattori Apix Messaging Oy (003723327487)

Laskut PDF-liitetiedostona:

  • 003707398082@procountor.apix.fi

Paperilaskut skannattavaksi:

  • Asianajotoimisto Fredman & Månsson Oy
    PL 16112
    00021 LASKUTUS

Ota yhteyttä

Hämeentie 68 A, 2. krs, 00550 Helsinki

Puhelin:

  • Fredman 0400-464094

Yhteystiedot »